Sara Maria - Sindromul Joubert
Sara Maria a fost diagnosticată la vârsta de 4 luni cu Sindromul Joubert.

Prima evaluare clinică la Orto-Clinic a fost în iulie 2014 la vârsta de 4 ani și jumătate unde am depistat probleme de tip ortopedic cât și întârziere în evoluția neuromotorie și cognitivă. 

Echipa de medici a preluat-o pe Sara și a realizat o evaluare completă si complexă atât clinică cât și cu ajutorul unor aparate de înaltă performanță care au analizat computerizat postura corpului, analiza plantară și centrul de greutate al corpului în statică și în dinamică precum și parametrii mersului.Toate acestea au adus detalii suplimentare necesare în procesul de recuperare personalizat.

 În urma acestor evaluări s-au stabilit următoarele: făcea câțiva pași susținută, avea un mers dificil, nu își menținea echilibru, nu putea executa activitățile uzuale zilnice (nu se ridica de pe scaun, nu se dădea jos din pat, nu putea să urce sau să coboare scările), avea postură deficitară a corpului,  sprijin plantar deficitar.

Am început încrezători tratamentul de recuperare iar după aproximativ o luna s-a menținut singură în picioare iar conform notițelor din fișa personală, Sara a dansat pentru prima dată în sala de kinetoterapie :).

În cea dea doua lună, am obținut primul progres important: coordonarea mână – picior la mersul în patrupedie (patru labe), coordonare esențială pentru echilibru și ridicarea în picioare. 

În acest moment în urma ședințelor săptămânale de tratament, Sara Maria merge independent pe bază largă de susținere și chiar se ridică singură fără sprijin. Acesta este momentul în care Sara s-a desprins de mâna mamei pentru prima dată și a făcut primii pași singură.
Evoluția este din ce în ce mai bună cu fiecare ședință de recuperare.

*Informare:
Pacientul ce suferă de  orice afecțiune neurologică de cauză genetică sau de o cauză neurologică, va fi permanent supravegheat de către echipa medicală (Medic Ortoped Pediatru, Medic Neurolog Pediatru, Fiziokinetoterapeut). Ne concentrăm asupra manifestărilor clinice cu scopul de a-l aduce la un grad cât mai mare de normalitate, obiectivul final fiind integrarea socială.

Ce este Sindromul Joubert ?
( apasă aici pentru detalii )
•  2 cazuri in luna mai, 2015•  1 caz in luna martie, 2015
Ai nevoie
de mai multe
informatii?
Suntem aici
pentru copilul tau
0755 155 096 ·
021 324 14 19 ·
0771 66 21 77 ·