Povesti de succes

Pacient tratat - scolioză idiopatica juvenilă 

În 80% din cazuri, cauza apariției scoliozei nu este cunoscută. Aceasta este numită scolioză idiopatică. Scolioza apare de obicei în copilarie sau adolescență și este asociată factorilor genetici, adesea fiind o afecțiune familială.  

Cu toate că literatura de specialitate atribuie scolioza ca fiind o afecțiune ce apare majoritar la fete (coincide cu aparația menstruatiei), experiența și cazuistica noastră arată o distribuție uniformă, cazurile de scolioze la baieți fiind la fel de severe și de deformante.

Andrei s-a prezentat la Orto-Clinic având o deformare clinică a coloanei, cu asimetrie de umeri, asimetrie de bazin, scurtare aparentă a membrului inferior și redori articulare la nivelul șoldului. Aspectul clinica a fost confirmat radiologic – SCOLIOZA TORACO-LOMBARĂ, UNGHI COBB 22⁰.

S-a început tratamentul kinetoterapeutic și are următoarele obiective: 

• reeducarea posturii și a aliniamentului corpului;
• decontracturarea musculaturii;
• creșterea amplitudinii musculare; 
• derotarea vertebrală și corecția curburii coloanei; 

Tehnicile și metodele aplicate de echipa noastră sunt specifice coloanei lombare și adaptate fiecărui pacient în parte și modificate la fiecare sedinta în funcție de evoluția pacientului.La 3 luni de la începerea tratamentului rezultatele sunt excelente atât clinic cât și radiologic – pacientul a caștigat 12 grade de corecție, deosebit de important în obținerea lor fiind atât programul terapeutic cât și complianța pacientului care a înteles necesitatea lucrului.


•  2 cazuri in luna mai, 2015•  1 caz in luna martie, 2015
Ai nevoie
de mai multe
informatii?
Suntem aici
pentru copilul tau
0755 155 096 ·
021 324 14 19 ·
0771 66 21 77 ·