Antonia - Acondroplazie
Antonia a fost diagnosticată încă din viața intrauterină cu suspiciunea de acondroplazie, suspiciune confirmată în primele săptămâni de viață de medicul ortoped pediatru. Aceasta afecțiune necesită o monitorizare atentă de către o echipa de medici, deoarece asociază pe langă deformările osoase și tulburări neurologice.
Antonia a intrat în programul nostru de recuperare având o întârziere marcată în dezvoltarea neuromotorie, hipotonie si hiperlaxitate accentuate.
La 4 luni Antonia a făcut o criza epileptică – necaracteristică pentru această boală și a început tratamentul antiepileptic care a dat roade foarte repede ea putându-si relua tratamentul de recuperare. 

Printr-un efort susținut, atât din partea noastră cât și a familiei, Antonia a recuperat întarzierea în dezvoltare și astfel la vârsta de 8 luni a reușit pentru prima dată in sala de recuperare Orto-Clinic să stea câteva minute nesusținută în șezut. 

Sub continua supraveghere a echipei noastre multidisciplinare (ortoped pediatru, neurolog si kinetoterapeut) un corp mic dar cu ambiție și determinare mari, Antonia a progresat în fiecare săptămână ajungând ca la  1 an și 4 luni să facă primii pași singură. 
Instabilitatea articulației genunchilor a necesitat susținerea cu ajutorul unor orteze care să împiedice deviația genunchilor în recurvatum (în posterior) sau în valgum (în lateral). Aceasta deviație a genunchilor se datorează atât deformărilor oaselor cât și faptului că musculatura este foarte moale (hipotona) iar ligamentele care susțin articulațiile sunt hiperlaxe.

Antonia a împlinit 2 ani și continuă recuperarea săptămânal, fiind atent monitorizată ortopedic pentru deformările osoase ce sunt inerente bolii ei genetice.

Ce este Acondroplazia ? 
apasă aici pentru detalii )
•  2 cazuri in luna mai, 2015•  1 caz in luna martie, 2015
Ai nevoie
de mai multe
informatii?
Suntem aici
pentru copilul tau
0755 155 096 ·
021 324 14 19 ·
0771 66 21 77 ·