Stimulare neuro-motorie
Dezvoltarea copilului se urmareste de la momentul conceptiei , pentru ca de atunci incepe dezvoltarea/miscarea copilului, dezvolatare care se continua dupa nastere.

Este fascinant si minunat sa stii cum creste acel sambure de viata in tine, cum fiecare gest pe care-l face, fiecare miscare are o insemnatate care se va continua si dupa nastere, sa stii ca banalul sughit este de fapt o miscare de mare insemnatate care ii va dezvoltat copilului plamanii, sa stii ca intinderea, cascatul, clipitul din burtica sunt miscari ce dezvolta un sistem motor normal.

Cu fiecare gest, cu fiecare miscare pe care o face, copilul tau iti spune, iti transmite ceva.

Trebuie numai sa-l urmaresti, sa fii atent la el, sa nu consideri ca e prea mic, prea lenes, prea gras si nu se poate misca…

La 3 luni copilul trebuie sa-si tina capul, sa stea pe burta, la 4 luni sa inceapa rostogolirea la 5 sa se rostogoleasca la 6 sa inceapa sa stea in fund!

Copilul este cel care TREBUIE sa faca aceste lucruri, singur sau cu putin ajutor. NU trebuie pus in fund sau pus in picioare, trebuie lasat sa incerce si sa greseasca si sa incerce iar pentru ca in final va reusi!

Toti copiii trebuie sa treaca prin toate etapele? Este obligatoriu sa mearga in patru labe?
 
Raspunsul este : DA trebuie sa treaca prin toate etapele! Fara rostogolire nu poti ajunge in 4 labe, fara 4 labe nu te poti ridica in picioare, fara sa te ridici singur in picioare nu poti merge!

Nu este obligatoriu ca in ziua in care a facut 4 luni sa inceapa sa se rostogoleasca, dar daca la 5 luni copilul nu are elemente de 4 luni atunci putem considera intarziere in dezvoltarea neuro-motorie.

De cele mai multe ori aceste intarzieri apar din lipsa de experienta si frica mamicii care-si hiperprotejeaza copilul si nu-l lasa sa experimenteze.

Dar o evaluare corecta si exacta poate releva la varste timpurii probleme adevarate neurologice care pot face diferenta intre un copil cu deficite neurologice majore mai tarziu sau un copil capabil sa se recupereze, sa evolueze normal.

O evaluare timpurie inseamna un diagnostic timpuriu, o incepere timpurie a recuperarii cu rezultate excelente pentru COPILUL TAU!
•  Terapia Vojta •  Kinetoterapia•  Stimulare neuro-motorie•  Hidrokinetoterapie•  Fizioterapie (terapia cu aparate)
Ai nevoie
de mai multe
informatii?
Suntem aici
pentru copilul tau
0755 155 096 ·
021 324 14 19 ·
0771 66 21 77 ·