Hidrokinetoterapie
Metoda hidrokinetoterapiei reprezintă kinetoterapia în apă, baza recuperării medicale.
Este una din principalele forme de refacere a funcțiilor diminuate în urma unor boli sau traumatisme și de asemenea ajuta la menținerea stării de sanatate.

Diferența dintre hidrokinetoterapie și alte metode de mișcare în apă (de exemplu AquaGym) este una singură dar foarte importantă. In cadrul procesului de recuperare prin hidrokinetoterapiei terapeutul se axează pe particularitățile și patologia fiecarui pacient, terapia fiind individuală.

Hidrokinetoterapie pentru femei însărcinate

În gimnastica acvatică pentru femeile însărcinate nu există riscuri asociate cu propagarea presiunilor la nivel articular, apa fiind cea responsabilă cu înlăturarea forțelor gravitaționale și cea care crează un climat propice pentru lucrul global și analitic al musculaturii.
 
Ședințele de hidrokinetoterapie pentru femeile însărcinate au durata de 30 de minute, timp în care are loc pregătirea organismului pentru efort moderat, exerciții pentru tonifierea musculaturii, exerciții de relaxarea musculaturii, exercitii pentru îmbunătățirea respirației și stretching.

Hidrokinetoterapie pentru copii

Hidrokinetoterapia pentru copii reprezintă o metodă complementară a kinetoterapiei, ce ajută atât la relaxarea musculaturii cât și la tonifierea ei în funcție de obiectivele programului kinetic. Durata ședinței este cuprinsă între 30 și 45 de minute și depinde de vârsta și patologia fiecărui pacient căt și de recomandările medicului specialist.

Temperatura apei
Temperatura apei din piscina și a aerului se încadrează în parametrii optimi pentru copii si pentru femeile însărcinate. Temperatura apei este situata intre 30-32°C, iar cea a aerului 35-37°C.

Filtrarea apei.   
Calitatea apei de piscină depinde în proportie de 80% de filtrare de aceea sistemul de filtrare functionează continuu.

Verificarea calității apei din piscină. 
Verificam săptamanal calitatea apei prin teste specifice (analiza indicatorilor microbiologici și fizico-chimici).


Analize medicale obligatorii:
• Sumar de urina;
• Examen coproparazitologic;
• Exudat faringian si nazal;
• Aviz epidemiologic de la medicul pediatru.
•  Terapia Vojta •  Kinetoterapia•  Stimulare neuro-motorie•  Hidrokinetoterapie•  Fizioterapie (terapia cu aparate)
Ai nevoie
de mai multe
informatii?
Suntem aici
pentru copilul tau
0755 155 096 ·
021 324 14 19 ·
0771 66 21 77 ·